24 Şubat 2017 Cuma

Kalıp gibi yoğurt nasıl mayalanır?







Şimdilerde her şeyi bol çok şükür. Eskiden az az  koyardı Annem sofraya yoğurdu🙁 bazen tutar bazen tutmazdı mayası. Şimdi size yoğurdu kalıp gibi nasıl mayalara bilirsiniz birkaç öneri sunayım Ben hep Tupperware kaplara mayalarım yoğurdu sütçüm sağ olsun sütün en iyisini getirir Bana yoğurtunfaydası saymakla bitmez bol bol yiyelim çocuklarımıza da yoğurdu sevdirelim
Kaç kilo süt alıyorsanız kilo başı o kadar kaşık yoğurt mayası kullanmalısınız mesela 3 kilo süt için 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında yoğurt kullanıyoruz. Sütünüzü birkaç taşım kaynatın Serçe parmağınızı batırdığınız da Yakar Yakmaz bir ısıda olmalı yoğurt mayasına bir kapta sütten biraz ekleyin bir fiske tuz bir fiske toz şeker ekleyin ve süyle mayayı inceltin sonra karıştırarak sütün tamamına ekleyin örtüyle güzelce kapatıp 4 saat mayalanmasını bekleyin sonra üzerini açık ilk sıcaklığı gittikten sonra buzdolabına koyun 4 saat sonra yoğurduğumuz yemeye hazır olacak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder