29 Mayıs 2017 Pazartesi

Tam ölçülü en iyi şekerpare nasıl yapılır?

Neslihan mutfakta herzaman ki gibi iş başında😊yeni bir paylaşımla tüm dostlarıma merhaba! Sizde sıradaki tarifimizi merak edenlerdenseniz okumaya devam edin 👇👇👇

Malum ramazan ayındayız kan şekerleri yerlerde bu durumda en iyi çözüm yolu şerbetli tatlıdan geçer😊😊😊
Garantili şekerbare tarifimizi mutlaka denemelisiniz dostlar! Tadı bi harika kıyır kıyır ağızda dağılan ve şahane görünümüyle iştah kabartan bir tatlı oluyor kendisi..yada en iyisi ben anlatmayayım siz yapınca kendiniz buna şahit olun🖒

Malzemeler:

250 gram teremyağ
2 yumurta
150 gram pudra şekeri
bir paket kabartma tozu
 6 yemek kaşığı irmik
 alabildiği kadar un
 bir Fiske tuz

Şerbeti için:
3.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı:
Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım ardından hafif uzunca şekiller vererek tepsiye dizelim üzerine çatalla şekil verdiğimiz Şekerpare leri yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim şekerpareler ılındığında yine ılık olan şerbetimizi şekerparenin üzerine dökelim ve şerbetini çekmesi için 4 5 saat kadar bekleyelim
Afiyet olsun
Sayfamızı beğenmeyi ve takip etmeyi unutmayın!😊😊😶
Hoşça kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder