12 Ekim 2017 Perşembe

Pamuk gibi yaş pasta nasıl yapılır?


Evet arkadaşlar ne vakittir yapmak istediğim ama birtürlü fırsatını bulamadığım hayalimdeki yaş pastayı yapmış bulunmaktayım😊kendimi kutluyorum çünkü bu pembe pasta tamda istediğim gibi oldu.sorunsuz pandispanyası,basit ama besleyici kıvamlı kreması......
Çok eskilerde ben henüz küçük bir kızcocuğuyken ve yaş pastaları o zamanda bukadar severken şimdiki gibi her canımız çektiğinde değil sadece özel zamanlarda yerdik.ben hep yavaş yerdim bitmesin isterdim ama biterdi..çocuk olmak başka şey vesselam.
Artık Çocukluğumdaki gibi olmuyor yoğunlaşamıyorum pasta yerken, aklımda birsürü şey..oysa çocukken sadece pasta vardı,ben vardım birde her lokmada yüzüme yayılan yüzümdende büyük kocaman gülümsemem..
Neyse biraz yakın zamana gelecek olursak pastalarla ilgili anımsadığım Azize teyzenin ev yapımı %100 doğal ve lezzetli yaş pastaları... hoş ne yapsa yenirdi ama pastaları ayrı bir güzeldi. mesela pandispanyasını yapmak için yemek kaşığıyla ölçü kullanırdı.
Yaş pasta yapıp da bize getirmediği günü hatırlamam doğrusu.bazen insanların gerçekten elini lezzetinin olduğuna inanıyorum Azize Teyze de bunlardan biriydi sağ olsun.
Ben pastanede satılan Hazır yaş pastaları sevmiyorum ,kekleri çok kuru ve tatsız oluyor, krema larına koydukları sana yağlar ağır ve kokulu hijyen tarafına girmiyorum bile!! Bu arada birkaç püf noktadan bahsedeyim .yaş pasta Pandispanyasının  sünger gibi güzel olmasını istiyorsanız yumurtaları ve diğer eklediğiniz malzemeleri iyice karıştırmanız gerekiyor.
Kelepçeli kalıptan çıkarmadan önce iyice soğumasını beklemelisiniz ve fırının kapağını da 30 dakikadan önce açmıyoruz
Dedikten sonra buyrun tarife👇👇👇👇








Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1. Çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir fiske tuz
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı emülagatör
1 yemek kaşığı renklendirici
Alabildiği kadar un

Kreması için:
1 paket krem şanti
1 kutu krem peynir
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yumurtaları güzelce çırpalım
 ardından toz şekeri sıvı yağ süt ve bir yemek kaşığı su ekleyelim
iyice çırpmaya devam edelim
Karışıma diğer malzemeleride ekleyelim
Pişmesi için tabana yağlı kağıt serdiğimiz kalıba pandispanya hamurunu dökelim
180° fırında kontrollü pişirelim.

Pişen kekimizi soğuması için tel ızgara üzerine alalım.
Krem şantimizi 1 çay bardağı sütle iyice çırpalım içine krem peynirimizi ve pudra şekerimizi ekleyelim.
Hazır olan kremayı soğuyanve 2 parçaya böldüğümüz kekimizin arasına koyalım.isteğe göre damla çikolata ekleyebilirsiniz.
Dolab ta 4 5 saat dinlendirip afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder