Lezzet evi
Kendi ellerimle topladığım muşmula yada siz adına her ne demek istiyorsanız o olsun reçelini yapmış bulunmaktayım😊

Kendi ellerimle topladığım muşmula yada siz adına her ne demek istiyorsanız o olsun reçelini yapmış bulunmaktayım😊
Bildiğiniz üzere Ramazan'ı Şerif yaklaşmakta Bu bakımdan iftar ve sahur sofraları için reçellerimizi yapalım.
Diğer yapmış olduğum reçeller bir yana özellikle sizinle bu reçel tarifini paylaşmak istedim çünkü gerçekten çok lezzetli ve tam kıvamında harika bir reçel oldu👌😊
Eskiden Gaziantep'in zenginleri muşmula satın almazlar mış iç kısımlarında çok çekirdek olduğu için çekirdeğinemi para vereceğiz düşüncesi ile Yemezler miş.bu eski bir rivayet fakat şimdilerde Gaziantep'te Yenidünya Kebabı en favori kebaplar arasında yerini almış durumda🖒
Bu harika reçeli mutlaka yapıp çocuklarınıza yedirin Çünkü muşmulanın içinde çinko selenyum C vitamini ve daha sayamadığım bir sürü faydalı vitamin bulunmakta.
Kıvam olarak Ayva reçelinin andırabilir Dişe dokunur ezilmeden kalabilen rengi Göz Göze hitap eden muşmula reçelimiz iftariyelik olarak sofranızın baş köşesinde yer alacak.

Malzemeler:
2kilo muşmula
4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Muşmula ları kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım
Üzerine toz şeker ekleyip kısık ateşte bir çay bardağı suyla pişirelim
Iyice algılanıp kıvam alan reçelimizin içine 3 adet limon tuzu atalım sıcak sıcak kavanoza doldurup kapağını kapatalım bu şekilde uzun bir süre reçelinizi konserve olarak muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Arkadaşlar Sayfama abone olmayı unutmayın hoşça kalın😊👋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder