20 Kasım 2016 Pazar

Haşhaşlı burma çörek

Haşhaşlı burma çörek dedinmi akla nurcan teyzem gelir aslında:))
Ee bizde boş durmuyoruz öğreniyoruz bunları teyzem kadar güzel yapıyorum ne yalan söyleyeyim:))sevgili dostlarım denemedigim ve begenmedigim hiçbir tarifi sizinle paylaşmıyorum emin olun.gelelim haşhaşlı çöregimizin yapımına...

                        Malzemeler:
4.5 su bardağı  un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sulu yoğurt
1 adet yaş maya

                         Yapılışı:
Hamurumuzu yoğurup mayalanması ıçin en az bir saat dinlendiriyoruz. Sonra avuç içi kadar bezelere ayırdığımız hamuru merdane yardımıyla incecik açıp sıvı yağ ile incelttiğimiz haşhaşı üzerine sürüyoruz rulo haline getirip sardigimiz hamuru iki ucundan tutup ters yöne çeviriyoruz.sırayla bu ışlemi yapıp hamur bitene kadar tekrarlıyoruz.uzerine yumurta sarısı sürüp yarım saat daha dinlendirelim.sonra 200 °firinda kızarana kadar  pısirelim. Eee sonra bir güzel yiyelim dimi:)) afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder