Neslihan mutfakta herzaman ki gibi iş başında😊yeni bir paylaşımla tüm dostlarıma merhaba!
Sizde sıradaki tarifimizi merak edenlerdenseniz okumaya devam edin 👇👇👇
Nezamandır bir sos tarifi paylaşayım diyordum,buğün yemeği yapınca aklıma geldi bazıları tavukları sade baharatsız biçim dışında yemiyorlarmış!!!ilginç
Yani tavuğun esas tadı öyle anlaşılıyormuş ama bazılarıda keskin et tadı gelmesin diye bol baharatlı yiyorlarmış.
Her iki tarafıda mutlu edecek tavuk marinasyonu bende😉
Tavukların tadı kaybolmuyor,aksine çok lezzetli yumuşacık lokum gibi oluyor.ben tavuk yaptığımda patateste mutlaka yanına yapıyorum.hemen hazırlayıp yiyebilirsiniz ama sos içinde tavuklarınızı 4 yada 5 saat dinlendirirseniz en iyi sonuca ulaşırsınız.
Nezamandır bir sos tarifi paylaşayım diyordum,buğün yemeği yapınca aklıma geldi bazıları tavukları sade baharatsız biçim dışında yemiyorlarmış!!!ilginç
Yani tavuğun esas tadı öyle anlaşılıyormuş ama bazılarıda keskin et tadı gelmesin diye bol baharatlı yiyorlarmış.
Her iki tarafıda mutlu edecek tavuk marinasyonu bende😉
Tavukların tadı kaybolmuyor,aksine çok lezzetli yumuşacık lokum gibi oluyor.ben tavuk yaptığımda patateste mutlaka yanına yapıyorum.hemen hazırlayıp yiyebilirsiniz ama sos içinde tavuklarınızı 4 yada 5 saat dinlendirirseniz en iyi sonuca ulaşırsınız.
Malzemeler;
2 adet tavuk bonfile
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
Çay kaşığı ölçüsüyle:
Kimyon
K.biber
Köri
Kekik
Tuz
Pul biber
5 türlü baharat
Mangal baharatı
Zeytinyağı
Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım tavuklarımızı bu sosla harmanlayalım
Strece sarıp dinlendirelim
Dinlenen tavukları tepsiye dizip 200°fırında kurutmadan pişirelim
Afiyet olsun👋😊
Bloğuma abone olmayı ve instagram dan nesli.dr.a
Beni takip etmeyi unutmayın!
Hoşça kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder