7 Haziran 2017 Çarşamba

Yalancı izmir tavası nasıl yapılır😊👌

Neslihan mutfakta herzaman ki gibi iş başında😊yeni bir paylaşımla tüm dostlarıma merhaba! Sizde sıradaki tarifimizi merak edenlerdenseniz okumaya devam edin 👇👇👇

Harika bir ana yemek!çok lezzetli ve çok bereketli.tava yemeği diyeceğim ama şimdi buda tavamı?tava böyle olmaz diyecekler.benim için aslına bakarsanız fırına verdiğim bu tip yemeklerin genel adı tavadır.kişiye ve yöreye göre değişmekle birlikte siz arzu ettiğiniz ismi verebilirsiniz.
Ama bilin hangi ismi verirseniz verin tadı şahane:)
Köfteli olması bakımından İzmir köfteye benzediği için ismini yalancı İzmir tava koydum.İzmir köfte de bildiğiniz üzere patateslerin kızarması gerekir Ama Biz burada çiğ olarak kullandık.
Hem kıyma yağlı olduğu için hem de daha sonrasından yarım çay bardağı sıvı yağ eklediğimiz için tadı İzmir köfte ye de benziyor. Bu tava meselesi uzun mesele doğuda tava yemeği ciddi anlamda çok yapılır Mesela benim Kayınvalidem tava yemeği çok yapar Daha doğrusu fırına girdiği için bütün yemeklerin genel adı olarak tava denilir yani burada yalancı İzmir tavası dediğimizde böyle bir tavanın böyle bir yemeğin varlığından haberdar olmamanız çok normal çünkü yemeğin asıl adı köfteli patates olmakla birlikte genel adı benim için tavadır.....

Malzemeler: 
Yarım kilo kıyma
1 paket köfte harcı
3 adet patates 
3 adet kuru soğan
5 6 adet yeşil biber
5 6 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Kıymanızı köfte harcıyla yoğurun 
İsteyen extra baharat ilave edebilir
Şekil verip tepsiye dizin 
Üzerine dogranmış sarımsaklarınızı ekleyin
Sırasıyla diğer malzemeleride ekleyip sos için salçalara 1 su bardağı kadar su ekleyip tepsinin en üstüne dökün.
Üzerini folyoyla kapatıp önce 160 derecede sonrasında 200 dereceye aldığınız fırında pişirin en son üzerini açın ki kızarabilsin.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder