Kışlıklar yapılıyorsa bizde boş durmuyoruz yani! Özellikle turşu kurma zamanı şimdilerde.eskiden annem okadar çok yapardı ki,bütün kış bol bol yerdik mutlaka her yemeğin yanına koyardı annem.en büyük iştah açıcımızdı ,bazen öylesine koca bir tabak çıkarıp kütür kütür yediğimizde olurdu.severdik yani herkes gibi.turşu bu sevilmezmi?annemin yaptığı karışık sebze turşusundan değilde ben size acılı sos tarifi vermek istiyorum.bunu şuan yaşamış olduğumuz şehirde kahvaltıda yiyenler varmış ilginç! Ama okadar güzel oluyorki dilerseniz sizde kahvaltı dahil tüm öğünlerde tüketebilirsiniz.
Video için linke
https://www.instagram.com/p/BYnMx4lBJiI/
https://www.instagram.com/p/BYnMx4lBJiI/
Malzemeler:
5 kilo domates
1 kilo acı biber
4 büyük diş sarımsak
1 su bardağı sirke
5 yemek kaşığı kaya tuzu
2 yemek kaşığı limon tuzu
Yapılışı;
Domateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz, sarımsakları rendeliyoruz berleri İnce İnce doğruyoruz genişçe bir kapta güzelce karıştırıp sirke tuz ve limon tuzundan oluşan sosu döküyoruz,tekrar karıştırıp kavanozlara dolduruyoruz ,günde birkaç kez şişeleri çalkalıyoruz ,3 gün oda ısısında muhafaza edip daha sonra buzdolabında saklıyoruz
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder