8 Temmuz 2017 Cumartesi

Dereotlu kolay poğaça nasıl yapılır?

Neslihan mutfakta herzaman ki gibi iş başında😊yeni bir paylaşımla tüm dostlarıma merhaba! Sizde sıradaki tarifimizi merak edenlerdenseniz okumaya devam edin 👇👇👇
Dereotlu poğaçayı geçenlerde kayvaltıya gelen arkadaşım için yaptım ilk kez.iyiki yapmışım çünkü çok lezzetli oldular.dereotlu olduğundan ağır gelmiyor.yaz günlerinde kahvaltıda rahatlıkla yenebilir yani🖒
         Ayrıca eğer mayalamak için zamanınız yoksa hamurunuzu bu poğaça tamda size göre çünkü maya yerine k.tozu kullanıyoruz.kıyır kıyır vede mis kokulu dereotlu poğaçalatımızı deneyin derim ben.

Malzemeler: 
100 gr teremyağ
1 fincan sıvı yağ 
2 adet yumurta  (birinin sarısı üzerine)
1 çay kaşığı tuz
1 paket Kabartma tozu 
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 demet dereotu 
Alabildiği kadar un

Yapılışı;

Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım 
Yumuşak bir hamur olsun
30 dakika bekletelim
Sonra şekil verip yumurta sarısını sürelim
180° 20 25 dk. Pişirelim
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder