10 Eylül 2017 Pazar

Tam ölçülü revani yapımı

Neslihan mutfakta herzaman ki gibi iş başında😊yeni bir paylaşımla tüm dostlarıma merhaba! Sizde sıradaki tarifimizi merak edenlerdenseniz okumaya devam edin 👇👇👇

Yıllardır başka revani tarifi yapmadım çünkü bu revani tarifim öyle güzel oluyorki farklı tariflere hiç gerek duymadım diyince bazı arkadaşlar aman ne var bunda bizde yapıyoruz aynı tarifi dediler:)
Zaten bu tarif daha önce revani yapmamış ve şerbetli tatlı yapmaya çekinen arkadaşlarımız için;)
Bilende var mutlaka bilmeyende,kulların rızası da önemli ama rabbin rızası önde gelir.bu tarifimiz umulur ki tarif arayan arkadaşlarımızın işine yarar.şerbeti ,kıvamı tastamam🖒deneyin haklı olduğumu göreceksiniz şimdiden afiyet olsun dostlar😊🖐
3 yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1 çay kaşığı tuz 
1 limon rendesi 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
yarım su bardağı margarin
 bir buçuk su bardağı irmik 
1 su bardağı un 
1 paket vanilya 
bir kabartma tozu


Şerbeti için👇
 2,5 su bardağı su 
2 su bardağı şeker 
1 yemek kaşığı limon suyu

Tüm malzemeyi kek hamuru yapar gibi güzelce bir kapta karıştıralım bir bardak un ölçüsü var fakat yine de kontrollü ekleyelim revani fırında pişerken şerbetini bir taşım kaynatalım ve her ikisi de ılık hale gelince şerbetini ilave edelim dinlenmesi için de 45 saat bekletip tercihen bir gece sonrasında servis yapalım.170°fırında kızarana kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder