Bu pastamız gerçekten bir harika oldu yumuşacık dokusu Şahane tadıyla başınızı döndürecek 👌👌👌 Eğer bir gün önceden yaptığınız kabak tatlınız varsa işiniz daha da kolay! benim bir gün önceden yaptığım kabak tatlım artmıştı ve bunu balkabaklı yaş pasta olarak değerlendirdim. İnanın bana harika bir yaş pasta oldu. Eğer sizde benim gibi balkabağı severlerdenseniz mutlaka bu tadı denemelisiniz. Ayrıca besleyiciliği ile ön plana çıkan balkabağını sevmeyen çocuklarımıza sevdirebilir bu şekilde yemelerini sağlayabilirsiniz . Bu harika yaş pasta için gerekli olan malzemeleri not edelim arkadaşlar🖒😊

Malzemeler:
Bir buçuk kilo bal kabağı
2 paket krem şanti
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
Üzeri için;
1 paket çiğ krema
250 gr kuvertür çikolata
Yapılışı:
Bir gece önceden yaptığımız balkabağı tatlısını güzelce rondoda ezelim başka derin bir kapta 2 paket krem şanti ile bir bardak Sütümüzü koyulan koyulaşana kadar çırpalım. Krem şantinin yarısını balkabağı püresinin içine koyalım ve karıştıralım geriye kalan kısmı buzdolabına koyalım. resimde de gördüğünüz gibi bir sıra süte batırdığımız petibör bisküvileri bir sıra balkabağı püresinden sırasıyla ekleyelim malzeme bitene kadar bu şekilde işleme devam edelim .Pastamızı dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım bu arada üzeri için bir paket çiğ kremayı ısıtalım ve ocaktan alalım içine 250 gram kuvertür çikolatayı koyalım karıştıralım dinlerndirdiğimiz pastayı önce üzerine kalan Krem şantiyi sürüp Daha sonra da çikolata sosumuzu üzerine dökelim ve dinlenmesi için İsteğe göre bir gece ya da 4 5 saat buzdolabında dinlendirelim.afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder