16 Mart 2017 Perşembe

Zeytin ezmeli,peynirli pastane açmasının en kolayı😊👌

Öyle güzel kabarıyor  öyle yumuşak  öyle puf puf  öyle lezzetli oluyorlar ki  normalde  bir açma yeterli gelir kişi başı  Ama bu açma larımızı  yemeye doyamayacaksınız mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim en güzel pastane açma larından biri  deneyin!


Malzemeler

2 su bardağı ılık su
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 adet yaş maya
 3 yemek kaşığı şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 kilo un

Yapılışı:

Pastane açmamız için hamurumuzu güzelce yoğuralım 3 ya da 4 saat beklettiğimiz hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırarak açıp biraz sürülebilir tereyağ ile yağlayalım üzerine zeytin ezmemizi yada Peynirimi zi ekleyelim rulo şeklinde sarıp şeklimizi verelim bu şekilde 1 saate yakın tekrar tepside mayalanmasını bekleyelim sonrasında 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar güzelce pişirelim.işte hepsi bu afiyet olsun🖒👌👌👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder