Neslihan mutfakta herzaman ki gibi iş başında😊yeni bir paylaşımla tüm dostlarıma merhaba!
Sizde sıradaki tarifimizi merak edenlerdenseniz okumaya devam edin 👇👇
Reçellerin kralı😉yani en çok tercih edileni vede yapılanıdır çilek reçeli bu yüzden ilk sırada yer alır kahvaltıda. B,C,K vitaminlerine sahip bu harika meyve bağışıklığıda güçlendirici özelliğe sahiptir.yaz mevsiminde yapılır yenir oda yetmez konserve kışlık yapılır bizim mutfakta.çilekler ne kadar küçük ve organik olursa reçel o denli başarılı olur.zor zanneder bilmeyenler fakat yapımı çok basit çilek reçelinin.ev yapımı reçel gibisi yoktur üstüne daha reçel tanımam.siz siz olun hazır reçellere para vermeyin!hem çok sağlıksız hemde bukadar sağlıksız olmasına karşın çok pahalılar.işte tamda bu yüzden reçel yapmanın tam sırası👍kollar sıvansın o halde😄
Reçellerin kralı😉yani en çok tercih edileni vede yapılanıdır çilek reçeli bu yüzden ilk sırada yer alır kahvaltıda. B,C,K vitaminlerine sahip bu harika meyve bağışıklığıda güçlendirici özelliğe sahiptir.yaz mevsiminde yapılır yenir oda yetmez konserve kışlık yapılır bizim mutfakta.çilekler ne kadar küçük ve organik olursa reçel o denli başarılı olur.zor zanneder bilmeyenler fakat yapımı çok basit çilek reçelinin.ev yapımı reçel gibisi yoktur üstüne daha reçel tanımam.siz siz olun hazır reçellere para vermeyin!hem çok sağlıksız hemde bukadar sağlıksız olmasına karşın çok pahalılar.işte tamda bu yüzden reçel yapmanın tam sırası👍kollar sıvansın o halde😄
Malzemeler;
3 kilo çilek
10 su bardağı toz şeker
3 4 adet limon tuzu
Yapılışı;
Çilekleri yıkayıp ayıklayalım
Tencereye alıp üzerine toz şeker ekliyoruz
1 gece bekletip sulandırıyoruz
Ertesi gün pişiriyoruz
Reçelimiz ağdalandığında limon tuzunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıyoruz
Kışlık yapacaksanız sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp 1 gece ters şekilde bekletiyoruz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder